SÅ FUNKAR FILMBRANSCHEN

modul1

BESKRIVNING          UTBILDNINGSMÅL          MÅLGRUPP          PLATS/DATUM          PRIS

 BESKRIVNING
Kursen syftar till att ge grundläggande förståelse för vilka olika typer av företag som finns i filmbranschen, hur deras affärsrelationer ser ut, hur dom samarbetar. Allt för att man ska förstå sin egen yrkesfunktion bättre och hur den interagerar med övriga aktörer i branschen.

Kursdeltagarna får även kunskaper om hur själva processen med att utveckla och producera en film ser ut steg för steg, ”från ax till limpa”. Dessutom ingår en viss fördjupning i producentens roll och hur man själv kan arbeta med sin närvaro i branschen.


UTBILDNINGSMÅL
Du ska kunna identifiera olika typer av företag och yrkesfunktioner i filmbranschen, förstå var i kedjan de jobbar, vilka som är deras kunder och hur de samverkar med varandra. Du ska även få en förståelse för hur man etablerar och stärker affärsrelationer i branschen, samt hur man kan arbeta med att stärka sin närvaro i branschen.


MÅLGRUPP
Kursen vänder sig till alla som är verksamma, eller de som tänker bli verksamma, inom filmbranschen – samt alla som vill få en grundläggande förståelse för hur filmbranschen fungerar. Vilka olika typer av företag som opererar på den marknad som skapar filmer, hur processen med att utveckla en film ”från ax till limpa” ser ut.


PLATS/DATUM
GÖTEBORG (kvällskurs): Mån 25:e februari, Mån 4:e Mars
STOCKHOLM (heldag): Fred 12:e April
iFocus  utanför Trollhättan under independent-camp: Mån 25:e Mars + Mån 22:e April


PRIS HELDAG
1800 SEK per person
900 SEK för Filmcafé medlemmar och studerande vid filmskolor (ex. mat & logi)

PRIS KVÄLLSKURS
900 SEK per person
450 SEK för Filmcafé medlemmar och studerande vid filmskolor

ANMÄLAN SKER PER MAIL TILL: info@timelockfilm.se

Speak Your Mind

*