MANUSUTVECKLING & PITCHNING

modul3

BESKRIVNING          UTBILDNINGSMÅL          MÅLGRUPP          PLATS/DATUM          PRIS
 BESKRIVNING
Tvärtemot vad många tror så är manusförfattande inte något som sker helt i ensamhet, utan ofta i samarbete med många olika intressenter. Den här kursen syftar därför till att ge grundläggande förståelse för hur manusutvecklingsprocessen går till rent praktiskt – och hur den kan administreras. Den belyser vilka de olika delmomenten är, vilka olika metoder och tekniker som kan användas i processen – samt inte minst hur samarbetet mellan personer och företag ser ut. Allt för att man ska förstå sin egen yrkesfunktion bättre och hur den interagerar med övriga aktörer i branschen.


UTBILDNINGSMÅL
Du ska kunna upprätta en organisation och utvecklingsplan som kan fungera som underlag vid ansökningar för olika utvecklingsstöd. Du ska även förstå författaren, regissörens respektive producentens roll i manusutvecklingsprocessen och förstå var i kedjan de jobbar och hur deras arbete organiseras mot finansiärer, distributörer, dramaturger, rådgivare och inte minst skådespelare. Kursen ska även ge grundläggande kunskap om hur ett manus kan pitchas till finansiärer, distributörer och andra intressenter.


MÅLGRUPP
Kursen vänder sig till nya producenter och författare, samt debuterande och aspirerande filmskapare – och andra som är intresserade av hur manusutvecklingsprocessen går till.


PLATS/DATUM
GÖTEBORG (kvällskurs): Ons 27:e februari + Ons den 6:e Mars
STOCKHOLM (heldag): Sönd 14:e April
iFocus – utanför Trollhättan under independent-camp: Ons 27:e Mars + Ons 24:e April


PRIS HELDAG
1800 SEK per person
900 SEK för Filmcafé medlemmar och studerande vid filmskolor (ex. mat & logi)

PRIS KVÄLLSKURS
900 SEK per person
450 SEK för Filmcafé medlemmar och studerande vid filmskolor

ANMÄLAN SKER PER MAIL TILL: info@timelockfilm.se

Speak Your Mind

*