Independent-camp

Independent camp logga

Tillhör du dom som gillar att göra film och kanske även har ett par filmproduktioner bakom dig? Känner du att du skulle vilja få ökad kunskap om hur filmbranschen fungerar? Vilka dom olika aktörerna i branschen är? Hur man kan finansiera en film med framgång? Hur avtalen styr branschen? Hur man jobbar med lansering, försäljning och distribution? Då är det dags att anmäla sig till ”Independent camp”.

Independent camp är en sex dagar lång kurs som vänder sig till aspirerande och oberoende filmskapare, på olika nivåer i sin karriärsutveckling, som vill lära sig mer om hur branschen fungerar internationellt och hur man kan driva projekt professionellt, på en kommersiell grund. Kursen är uppbyggd av sex moduler som ska ge ökad kunskap och förståelse för sådant som branschkunskap, finansiering och paketering, manusutveckling och pitchning, produktionsplanering, produktionsadministration samt distribution och försäljning. Modulerna kan läsas antingen i rad under vårt ”Independent camp” hos iFocus lokaler i Främmestad, alternativt separat om man bara vill delta i vissa av dagskurserna.

lokal

Läs om kursdag1 – SÅ FUNKAR FILMBRANSCHEN!
Läs om kursdag2 – FILMFINANSIERING & PAKETERING
Läs om kursdag3 – MANUSUTVECKLING & PITCHNING
Läs om kursdag4 – PRODUKTIONSPLANERING
Läs om kursdag5 – PRODUKTIONSADMINISTRATION
Läs om kursdag6 – LANSERING & FÖRSÄLJNING

Independent camp kommer arrangeras vid två tillfällen under vecka 13 och 17. D.v.s. måndag den 25:e – lördag den 30:e Mars, respektive måndag den 22:e – lördag den 27:e april. Tanken är även att kursen ska fungera som en kreativ mötesplats för oberoende och aspirerande filmskapare i Sverige. En variant av kursen kommer även att arrangeras över två helger (fredag-söndag) – i Stockholm under vecka 15 och 16. Den kommer även att arrangeras som en komprimerad kvällskurs i Göteborg under vecka 9 och 10 (måndag-fredag).

Priser för kurserna är antingen 1800 SEK per person och dag eller 8950 SEK per person för hela ”Independent camp” (inkl. mat och boende). Filmcafés PLUS-medlemmar och studerande vid filmskolor erbjuds en rabatt på 50 %, dvs. 900 SEK per person för dagskurserna, samt 4475 SEK per person för hela Independent camp (inkl. mat och boende).
Priset på kvällskursen är 900 SEK per person/tillfälle – och 450 SEK per person/tillfälle för Filmcafés PLUS-medlemmar och studerande vid filmskolor.

Mer information om kursen hittar du på vår hemsida!


modul1

SÅ FUNKAR FILMBRANSCHEN (Independent camp dag 1 av 6)


modul2

FILMFINANSIERING & PAKETERING (Independent camp dag 2 av 6)


modul3
MANUSUTVECKLING & PITCHNING (Independent camp dag 3 av 6)


modul4
PRODUKTIONSPLANERING (Independent camp dag 4 av 6)


modul5
PRODUKTIONSADMINISTRATION (Independent camp dag 5 av 6)


modul6
LANSERING & FÖRSÄLJNING (Independent camp dag 6 av 6)

Comments

  1. Jag var nyfiken på kursen men jag orkade bara se 1.30 på trailern. Gud så rörig och plottrig den var. Det är kanske bättre att fokusera på att förmedla innehållet än att upprepa bakgrundslåten i alldeles för hög volym och lägga en effekt på speaker rösten som gör att man undrar vad kursen egentligen handlar om. Den var mer irriterande än informativ.

    Lycka till i alla fall

    Tommy Ledberg

Speak Your Mind

*