LANSERING & FÖRSÄLJNING

modul6

BESKRIVNING          UTBILDNINGSMÅL          MÅLGRUPP          PLATS/DATUM          PRIS
 BESKRIVNING
Kursen syftar till att ge så väl praktiska som teoretiska kunskaper om hur arbetet med att lansera och sälja en film går till. Allt från nationell distribution i olika visningsfönster, så som Bio, TV, DVD och VOD – till internationell försäljning. Kursen ger även en övergripande förståelse för hur arbetet med marknadsföring och PR fungerar och går igenom vilken typ av material en producent ska leverera till distributörer och säljagenter. Det ingår äben en övergripande översikt över arbetet med att rapportera och bevaka intäkter och hur det kan organiseras.


UTBILDNINGSMÅL
Du ska kunna förstå processen kring att lansera och sälja en film, genom att tex kunna identifiera tilltänkta visningsfönster för dina filmer, känna till processen kring att ordna med distribution och försäljning – samt veta vilket material som ska levereras. Du ska även, inte minst, förstå processen kring, rapportering och bevakning av intäkter.


MÅLGRUPP
Kursen vänder sig till alla producenter debuterande eller aspirerande producenter, oberoende filmskapare och andra som vill få en bättre förståelse för hur distributions och försäljningsarbetet med en film går till, samt hur man organiserar rapportering och bevakning av intäkter från en film.


PLATS/DATUM
GÖTEBORG (kvällskurs): Fred 1:e Mars + Fred 8:e Mars
STOCKHOLM (heldag): Sönd 21:e April
iFocus – utanför Trollhättan under independent-camp: Lörd 30:e Mars + Lörd 27:e April


PRIS HELDAG
1800 SEK per person
900 SEK för Filmcafé medlemmar och studerande vid filmskolor (ex. mat & logi)

PRIS KVÄLLSKURS
900 SEK per person
450 SEK för Filmcafé medlemmar och studerande vid filmskolor

ANMÄLAN SKER PER MAIL TILL: info@timelockfilm.se

Speak Your Mind

*