update

OK. Bloggen har inte gått på högvarv under årets Cannes-festival. Det har däremot min mötesagenda gjort. Jag hade ca 70-80 möten inbokade exklusive träffar i producers network. Jag trodde att ganska många kanske skulle bli inställda, men det har faktiskt endast varit ett par stycken som inte blivit av. De mesta har förlöpt enligt schema, med några få ombokningar och endast ett fåtal avbokningar. Svårt att utvärdera exakt hur framgångsrika de möten jag haft varit, då det i de flesta fall handlar om att etablera en kontakt – snarare än att ”hårdsälja” projekt. Helt klart är i alla fall att jag utvecklats under de år jag besökt festivalen. Jag har nu i största utsträckning bokat möten med personer där det finns en naturlig koppling mellan mitt och deras bolag. Antingen att man kan hitta projekt att samarbeta på eller att fokuserar på ungefär samma typ av filmer, så vi kan ge varadra bra och konkreta råd. Det känns även som min strategi för årets festival varit helt rätt. Jag är här med ett projekt som är aktuellt, dvs säljs på marknaden av en säljagent (en amerikansk thriller jag samproducerar) – jag har även, i mina pitchar, valt att fokusera på att lyfta fram endast två projekt som jag har i utveckling – fast trycka upp en katalog med bolagets samtliga filmer. Sedan har jag även aktivt valt att leta efter projekt att samproducera. Det senare har varit mycket viktigt, både för att få till en del möten som jag gissar inte skulle blivit av annars – samt också ge intrycket av att bolaget har en mer stabil produktionsakvititet och bättre utvecklad affärsmodell. I år valde jag även att anlita en assistent som hjälpte mig med alla mötesbokningar. Något som jag också tror hjälpt till att få till en del möten som kanske inte skulle blivit av annars. Det enda man känner när man är här, är att man önskar att projeketen var mer utvecklade än var dom är. Det är dock en svår avvägning. Det kostar att utveckla och paketera projekt – och du vill ogärna spendera för mycket pengar på ett projekt som du inte vet om det ska bli av, därför är det ju bra att gå omkring är och få feedback på projekten redan på ett tidigt stadium. Det är ju tex anledningen att vissa av de projekt jag pitchat de tidigare åren, inte längre finns med i katalogen. Dom har helt enkelt inte varit så bra eller kommersiellt gångbara som jag trott – och det har ju varit bra att få reda på det tidigt. Innan jag spenderat en massa pengar på att utveckla dem.
Anyway, nu sitter jag på terassen på grand och skriver det här. Har dock ingen internetuppkoppling just nu – så det kommer väl dröja tills ikväll innan jag kan publicera det här inlägget. Jag har just nu fått några minuter över mellan ett möte som blev framflyttat och en person som messade att han blev försenad – så då passar jag på att skriva lite. Hade hoppats att kunna få något att äta, men det verkar vara dåligt med det här. Har inte inte ätit på 6 timmar – och det verkar dröja några timmar till innan jag är klar för idag och kan få i mig något… :P

Speak Your Mind

*