Första dagen avklarad

Första dagen avklarad. Medan jag träffade två olika säljbolag på morgonen så spenderades eftermiddagen igår med möten med producenter – möten som flöt på väldigt bra. Hade alla möten på eftermiddagen i Media Pavilliongen (EU:s ”monter” i International Village). Ett möte varje halvtimma mellan 13-16. Endast en person jag träffat tidigare, som jag hade en känsla för kanske skulle kunna bli en bra samarbetspartner på ett eller annat sätt – och det visade sig att det nog kan bli det.

Fick generellt många pitchar på projekt dom ville att jag skulle samproducera och min strategi i år är just att leta efter projekt som jag tycker verkar intressanta att samproducera – där det även finns en rimlig möjlighet att tex förlägga inspelning eller post-production i Sverige. Tanken är att det ger en öppning för att dom som gentjänst då kan tänka sig att samproducera, eller på annat sätt, hjälpa mig med mina projekt. Samt att jag – om jag satsar mer på samprouduktion – faktiskt inte behöver utveckla alla projekt själv. Utan bolaget får ännu ett ben att stå vad gäller produktionen. Dock måste det ju som sagt finnas någon ingång i projektet som verkar vettig. Det många gör fel är att dom sätter sig i en situation där dom löst större delen av finansieringen på filmen, tex ca 80%, men samtidigt låst sig till 100% i hur filmen ska göras. Det blir en ohållbar situation.

Det finns som sagt inga gratis pengar i den här branschen på det sättet. Vill man söka stöd via svenska filminstitutet eller någon av de regonala filmpolerna i Sverige, så måste det ju finnas en logisk koppling på varför dessa skulle komma med. Min egen strategi är därför mer att lyssna på vad alla säger och förklara att jag främst söker information om bolagen och vilka möjligheter som finns – för att sedan återkomma efter Cannes. När jag analyserat läget och har de flesta pusselbitar på plats.
Kvällen igår spenderades med familjen. Min föräldrar bor, delar av året, någon dryga timma härifrån så dom kom på besök för att hälsa på mig, min fru – och kanske framförallt deras barnbarn. Gick ut och åt på en väldigt bra och trevlig restaurang. Det enda att klaga på var vädret. Regnade ordentligt igår kväll – och håller nu tummarna för att det inte ska bli en repris på förra årets Cannes som i princip regnade bort. Har två möten utomhus idag, på eftermiddagen – så då hoppas jag verkligen att det inte regner.

Här är lite fler bilder.

Speak Your Mind

*