trasig portfölj

Har nu tagit mig bort till Swedish Film i Pantiero, som var helt översvämmad – så nu är jag helt dyngsur om fötterna. Försökte hitta företaget som sysslar med dramaturg verktyg, men det verkade som dom packat och åkt hem. Gick istället in på UAE/Dubai montern och fick lite info om Dubai Film Festival och Dubai Film Market. Sedan lunch på Caffe Roma (börjar bli standard) – och nu sitter jag inne i palatset och väntar på möte som börjar om ca en kvart.

Jag börjar bli lite lätt trött på hur svensk filmpolitik är totalt anpassad för antingen breda svenska komedier eller thrillers/crime baserat på deckare, alternativt festivalfilmer som är avsedda för stora festivaler. De flesta andra länder har ett system som gör att dom även – på ett eller annat sätt – stöttar själva industrin. Dvs filmer med en internationell kommersiell potential. Det systemet finns inte alls i Sverige, utan för sådana filmer får man som producent mer eller mindre förlita sig på utländska subventioner. Oh well, det ska väl aldrig vara enkelt…

Speak Your Mind

*