Nya tag…

Har nu återhämtat mig hyfsat från gårdagen – så även om jag gärna hade stannat i sängen och sovit ut ordentligt så är det nu istället nya tag som gäller. Har precis varit förbi Epic’s monter (säljagenten till SKILS och stämt av läget lite). Dom ville att jag tittade förbi senare i veckan, så vi får väl se. Det brukar vara svårt med tiderna – och eftersom vi känner varandra sedan tidigare och inte har något direkt aktuellt nytt eller konkret att diskutera så brukar det rinna ut i sanden. Ska dock försöka se om det går och få till. Det är ju alltid bra att träffa personerna face-2-face så att säga.

Annars stupdade jag nästan rakt i säng efter gårdagen, som var ganska intensiv. Eftermiddagen i går spenderas dels med ett möte med Nordisk film och TV fond, sedan ett kort möte med cinewlick – ett företag som distribuerar film via Facebook. Efter det var det dags för producers network sk ”Speed dating”. Där man hade tre ”sessions” på en halvtimma vid tre olika bord och vid varje borde träffade åtta andra producenter som alla pitchade sitt bolag och sina projekt under ca 4 minuter. Fick några bra kontakter där, men flera av de jag träffade var personer som jag hade träffat tidigare. Vilket ju i och för sig kan vara kul. Sedan är det alltid svårt med matchning. Inte bara ska man göra ungefär samma typ av filmer, dom måste även ha en struktur vad gäller finansiering, produktion osv – som gör att dom lämpar sig för samarbete. Många gånger är det kanske ofta så att man hittar ett bolag som man gärna samarbetar med, men man har inget direkt att erbjuda i utbyte. Är dock ganska nöjd med de kontakter jag fått i övrigt under marknaden. Så jag klagar inte och det var i alla fall roligt att ha varit med på det och att öva på pitchandet är alltid bra.

Efter ”speed dating” så hade jag ett snabbt möte med en distributör för Sydkorea, som var mycket trevlig. Sedan var det dags att ta tåget hem – och som sagt krashade ganska snabbt.

Nu idag så har jag precis besökt ytterligare en frukost träff i producers network. Den här gången besökte jag bordet där Jessica Ask, från Film i Väst var inbjuden gäst. Det stod mellan det och bordet där en inbjuden gäst från Mirmax var. Min strategi var att jag tänkte att många som söker samproducenter från Sverige sannolikt skulle söka sig till borde där film i Väst fanns – och då var det ju bra om jag var där också. Dock så var de flesta vid borde producenter av art house, vilket inte är så konstigt eftersom Film i Väst främst profilerat sig inom art house. Dock fick jag en bra kontakt på ett bolag i Littauen – och träffade även en producent från Lettland som jag träffade tidigare i veckan.

Nu ska jag strax i väg på ett möte med en amerikansk säljagent, så på åter hörande. :)

Sponsorerna till Producers Network…
Producers network sponsors

Träffade en trevlig producent från ett Sydafrikanskt bolag som lustigt nog hade samma namn på sitt bolag, som det svenska bolaget, vars filmer jag även representerar här, har…:)
Penguin

Folksamling…
Folksamling...

Speak Your Mind

*