Ny dag

Efter en dag igår som sammantaget var väldigt givande, så är det dags för en ny intensiv dag. Ska ta tåget in till Cannes om ca 1 timma, för att äta frukost på ett fik INNAN själva producers network breakfast meeting. (dom kallar det frukost där, men det är typ bara kaffe och kaka… inget man står sig på direkt). Hoppas få plats på bordet där en frpn 120db film kommer och pratar (ett NY-baserat bolag som sysslar med investering i filmproduktion).

Främsta framsteget igår var nog mötet med ett VFX-bolag i Pakistan. Träffade dem förra året också och du gör väldigt bra saker till konkurrenskraftiga priser. Dom kunde även tänka sig att ingå en multi-picture deal, där dom investerar ca 50% av sitt arvode i filmerna. Att VFX bolag går in som samproducenter och tar ut delar av sitt arvode i efterhand är i och för sig ganska vanligt och sådana erbjudanden brukar det inte vara ont om. Men när det är ett bolag som redan från början har extremt konkurrenskraftiga priser (lönenivåerna för VFX-personal i Pakistan är ju aningen lägre) – då blir ju detta extra attraktivt. Detta är även ett stort bolag mätt till antal personer som jobbar där. De flesta bolag som erbjuder den här typen av dealar, brukar ha upp till ca 25 anställda. Dom här har lite drygt 100.

Bolaget hade fö en intressant modell för att få fram ny duktig kompetens. Där dom hade en egen utbildning, där dom betalade dom som dom utbildade – i utbyte mot att dom lovade att jobba för dem i minst tre år efter utbildningen (de flesta stannar dock längre). Undrar om detta varit möjligt i Sverige? Knappast med tanke på löne- och skattenivåer. Vilket gör mig aningen bekymrad för vart Sverige är på väg i de här sammanhangen. Känns som vi har en lite naiv syn på vår konkurrenskraft ibland. Där vi inte riktigt fattat att vi är utsatta för global konkurrens.

I väntan på tåget till Cannes…
räls

Sola Media’s reklam i Screen daily… ska träffa dem senare under marknaden… :)
SolaMedia

Reklamen för Snabba Cash 2 i Screen Daily
Snabba Cash 2

Littauens reklam i Screen Daily… ska försöka ta mig förbi deras stand när jag har tid…
Littauen

Det är viktigt med jämställdhet….
vampires

karta över bolagen på Majestic…
Majestic 1

Lite skyltar på Majestic
Majestic 2

Comments

  1. johannes says:

    Heja Tomas! Detta verkar rulla på bra! Jättekul att läsa de dagliga rapporterna!

    Johannes

Speak Your Mind

*