Cannesbloggen, 7 maj 2011

Den här dagen har spenderats med att förbereda ett schema för min vistelse där nere. Mycket som man ska ha kolla på. Vem man ska träffa, var, när (och hur man känner igen varandra). Även läsa på lite, så man vet vilka det är man träffar. Vad man ska fråga och vad man ska presentera och eventuellt pitcha in. Jag är inte riktgt färdig med schemat (min fru tyckte att jag behövde ett avbrott och pyssla lite i trädgården – och det var liet för bra väder för att säga nej…). Anyway, kommer nog bli klar med schemat imorgon om det inte dyker upp några ändringar eller förmånga extra möten i sista minuten. (Jag har skickat ut lite extra förfrågningar för att täcka de luckor jag har i schemat, framförallt mot slutet av vistelsen). Som det ser ut nu så kommer jag ha ca 40 möten under dessa två veckor. Där kommer jag träffa människor från bla Tyskland, Holland, Littauen, USA, Pakistan, Indien, Lettland, Australien, Indonesien, Ungern, Japan, Frankrike, Ryssland mm. Möta allt från distributörer, säljagenter, producenter, film fonder, teknikbolag och film studios mm. Jag kommer dessutom att besöka ett forum för filmfinansiering (http://filmfinanceforum.com/cannes.html

http://filmfinanceforum.com/cannes.html

) – Delta i det sk Producers Network. Samt besöka ett seminarium om trender och utveckling i Film och TV branchen och ett event som ordnas av Hong Kong Cinemas.

I alla fall. Känner att det börjar bli dags att kasta in handuken för idag och fortsätta med schemat imorgon. Jag lägger sannolikt ner väldigt mycket mer tid på just planeringen än många andra producenter. Vilket delvis säkert har att göra med att jag inte har en assistent, men även att jag kanske inte har ett lika upparbetat och självklart kontaktnät som andra. Alla de jag träffar där nere nu, träffar jag för första gången (undantaget mitt jurist och min sales agent för SKILLS). Det gör planeringen viktig, eftersom man inte vill behöva stå och snurra och leta där nere, utan känna sig trygg i vart man ska och vem man ska träffa, vilka projekt som ska presenteras osv.
Så.. får skriva mer om förberedelserna imorgon.

Speak Your Mind

*