Cannesbloggen, 7 maj 2011

Nu på tidag åker jag ner till Cannes festivalen för att under två veckor träffa andra producenter, produktionsbolag, distributörer, agenter, filmfonder, teknikbolag och andra yrkesverksamma från hela världen. Tanken är att jag ska försöka blogga lite här på forumet om mina erfarenheter under resans gång. Berätta lite om förberedelser, förväntningar och hur det går.

Visst kan du knyta kontakter där även som skådespelare. Störst chanser får du nog dock om du kombinerar skådespelaryrket och tex kallar dig även för producent. Ett par UK baserade bolag/personer jag ska träffa titulerar sig just som ”Actor / Producer”. Viktigt att tänka på är dock att allt handlar om vad du vill och vad du kan bidra med. Som internationellt okänd skådespelerska kan man inte göra så mycket för att påverka ett projekt i initalskedet, vilket oftast är syftet med att träffas och nätverka i Cannes. Där handlar det oftare om att etablera samrproduktioner och eller sälja rättigheter på filmer till olika länder. Däremot är det ju klart att det alltid är bra att synas osv. Mitt tips skulle dock vara att försöka ”göra en Good Will Hunting”. Dvs själv skriva ett manus som du äger rättigheterna till och ställa som krav att du ska spela huvudrollen. Då agerar initalt även som producent (och det där med att du har som krav att du ska spela huvudrollen bör du nog inte säga när du ber om att få mötas).

Speak Your Mind

*