Cannesbloggen, 10 augusti 2011

Så den sista veckan har jag börjat komma igång med jobbet igen på allvar efter sommaren. Mötet med med det Holländska bolaget gick bra och jag kommer sannolikt få lite – välbehövliga – frilansuppdrag via dem under hösten.

Blev även kontaktad av producenten från Spanien, som gillade de projekt jag skickade med letade tyvärr inte efter projekt i just dessa genres. Vi kom dock överens om att jag skulle försöka ta fram några koncept som mer låg i linje med de han sökte och sedan se om vi kunde hitta något sätt att samarbeta på. Det verkar lovande eftersom han hade kontakter och finansiering som på ett bra sätt gick att kombinera med mina. Ofta hamnar man ju i en situation där tex båda har finansiering från tex en distributör, mot att de får distribuera eller från regional film pol mot att man spelar in filmen där eller liknande. Här verkade det som vi ”matchade” varandra ganska bra. Så jag har börjat fundera lite på några koncept som jag ska utveckla vidare. Har två ganska klara, som bara ska mogna lite innan jag skriver ner dem på papper.

Jag har även varit i kontakt med bolag i USA som jag sannolikt kommer producera nästa film för samt följt upp hur försäljningen och distributionen för SKILLS går.

Idag har jag installerat ett HD kort på min redigeringsdator (Black Magic Intensity Pro) och lyssnat på producentkollegan Lizette Jonjic som sommarpratade i SR Sjuhärad. Rekommenderar att alla som är nyfikna på vad en filmproducent gör att lyssna på det!

Speak Your Mind

*