Cannesbloggen, 23 september 2011

Jag har nu precis läst och skickat iväg lite feedback på det första längre synopsiset på ett av projekten jag utvecklar tillsammans med den svenska manusförfattaren i San Diego (han skriver på engelska). Vi har under sommaren utvecklat och bearbetat i kortare format, runt 8-10 sidor och skrivit om i flera omgångar. Nu fick jag läsa den första längre, som låg på runt 16 sidor. Tyvärr fick jag bara de första 11 sidorna idag. Resten kommer på måndag. Det räckte dock för att jag skulle kunna konstatera ungefär vad budgeten kommer kunna landa på och även för att jag skulle få känslan att detta kan bli riktigt bra. Känns helt klart som detta är den bästa författare jag jobbat med de lite drygt 15 år jag i en eller annan form sysslat med filmskapande och producerande. (det finns väl en anledning att han jobbat i Hollywood…).

Planen är att söka med detta projektet till European Producers Workshop 2012. Ska sitta med ansökan nu i helgen, blir spännande att se om jag får ihop något. Jag har dock redan varit i kontakt med ett bolag i Indonesien som är fortsatt intresserade av projektet. Tanken är i så fall att spela in där med ett indonesiskt team (för att hålla nere kostanderna). Jag har även ett intresse från ett amerikanskt bolag, vilket som är bäst för mig beror lite på hur det går med att knyta namn på projektet. Får vi inga internationellt kända skådespelare är det förmodligen bättre att spela in i Malaysia. Annars är sannolikt USA bättre.

Förra veckan spelade jag fö in reklamfilmen för det där stålföretaget jag pratat om tidigare, så början av veckan gick åt till att klippa den. Sedan har jag även gjort en animerad loggo i after Effects åt Angelworks mediaproduktion. Nästa vecka lutar det åt att det blir klippning av en kortfilm. Just nu håller jag på och gör backup på allt SKILLS-material på redigeringsdatorn (15 Terrabyte, så det tar lite tid…), så jag kan sätta igång och jobba på en ren dator.

Jag har även fortsatt jobba med att samla material inför visumansökan. Har fått in lite drygt 10 rekommendationsbrev/konsultatiosbrav, scannat in något 25 tal dokument om gamla meriter (allt från skriftliga omdömmen av lärare, intyg från utbildningar till gamla betyg). Har även satt ihop ett dokument med bilder från inspelnngar och filmer jag producerat. Samlat tidningsklipp osv. Totalt ligger allt på runt 100 sidor nu…

Annars har jag lyckats ganska bra med träningen den här månaden. Har tränat ca 20 ggr redan (i princip varje dag, med vissa vilodagar och vissa dagar jag tränar 2 ggr om dagen). Ska ställa mig på vågen igen på måndag, då är det exakt 1 månad sedan sist. Hoppas att jag gått ner mer än 1 kilo denna gången. Dock lite orolig att så inte är fallet, då jag inte varit lika diciplinerad med maten som jag borde. Får försöka skärpa mig på det planet under Oktober. Målet är som sagt att komma ner 20 kg innan inspelningen drar igång. Har ju dock inte fått något manus på den filmen ännu, så sannolikt kommer jag väl få lite extra tid på mig att gå ner dessa kilo. Men man vet aldrig, ibland kan saker gå ganska fort när förutsättningarna väl är på plats.

Speak Your Mind

*