Cannesbloggen, 20 maj 2011

Nu är det sista dagen för mig på marknaden här. Tiden har verkligen flugit iväg. Känns dock inte alls lika kul längre när man dels har det mesta (och bästa) bakom sig och aktiviteterna mer eller mindre stannat upp, när de flesta har åkt hem. Gårdagen kändes väl som den minst givande av alla (ännu så länge). Först dök inte den indiska producenten upp alls – och svarade varken på mail eller telefon, trots att hon var den som bestämt tid och plats för mötet. Redan på morgonen hade jag dessutom fått reda på att dagens sista möte skulle bli inställt. Så då återstod bara ett möte som var med en Agent från Holland. Kändes som vi inte egentligen hade något gemensamt och såg inga direkt sätt vi kunde samarbeta på, så… efter det var det att ta tåget hem och sova ut… Sedan satte jag mig på kvällen och gjorde en mer noga analys av hur jag skulle följa upp alla. Vilka personer/bolag jag träffat som var intresserad av vilka projekt. Vilka som sannolikt skulle vara bästa samarbetspartners för de olika projekten osv. Känns som jag har en ganska bra plattform nu. Sedan handlar det naturligtvis om att leverera ett manus som håller, så att intresset inte försvinner. Är det något som känns som den svaga länken, så är det att jag för några av projekten endast har ett mindre eller nystartat säljbolag som är intresserade att sälja/distribuera. Hade kanske hellre haft ett lite större och mer etablerade bolag, där man dels kunde känna sig mer trygg med att de inte kommer gå omkull och dels att dom agerar professionellt. Dock har några av de producenter jag pratat med ingångar på andra säljbolag, så det kan vara en alternativ väg att ta… Sedan börjar jag också få en ganska bra bild av vilka som skulle passa för vilka projekt – och där blir det sannolikt olika bolag för alla projekt, så som det ser ut nu… så även om det skulle bli problem med ett bolag, så står inte allt och faller med det.

Nu har även svars-mail börjat droppa in från en del av dem som aldrig svarade innan marknaden. Det var precis så förra året occkså, att det blev en del nya kontakter som etablerades efter marknaden också. Siktar på att ordna en del skype möten hemma framöver, både med dem man missat här – och för att följa upp de man träffat.

Nu sista dagen så har jag först möte med en producent från Indonesien (skulle träffat honom tidigare i veckan, men bad att få flytta fram det då jag var för trött). Efter det möte med en japansk sales agent. Sedan, kanske, möte med den franska producenten som ställde in mötet igår (har dock inte fått detta bekräftat ännu, så tror nog inte att det blir av) – sist ett möte med ett produktionsbolag från sydafrika. Efter det tar jag ledigt över helgen och återkommer på månag, som är min sista dag här ner.

Speak Your Mind

*