Cannesbloggen, 20 maj 2011

Sitter nu i kafeterian i huvudbyggnaden. Spöklikt tomt här idag. tom vissa av cafeteriorna har stängt. Det är iofs förhållandevis mycket folk utanför palatset (mer än igår tror jag). Men inne på marknaden har i princip alla bolag packat ihop och åkt hem nu. Verkar som de flesta bolag kommer ner lite innan festivalen börjar och åker hem lite innan den slutar. Typ kommer ner söndag/måndag före festivalen börjar (på onsdagen) och åker hem typ tidigt torsdag innan fesstivalen slutar (på söndagen). Mest akrivitet verkar det helt klart vara typ fredag-onsdag, men det är ju också då alla är som mest upptagna och det är svårast att få till bra möten.

Dagen idag har i alla fall varit mycket mer givande än gårdagen. Har iofa inte fått till ett möte med den franska producenten (han ville träffas ikväll, men känner ingen större lust att stanna kvar flera timmar extra för ett möte som jag inte riktigt vet vad det kommr ge). Dock hade jag precis ett väldigt givande möte med ett bolag som är baserat i Indonesien (som drivs av en holländare, så han har bolag där också iofs). Han tände väldigt på ett av de projekt jag hade och tyckte det lämpade sig väl för att spela in i Indonesien. Kommer sannolikt försöka anpassa det för det. Fördelen där är att man får mycket mer för pengarna om man spelar in där. En budget på $500,000 ser plötsligt ut som en film för $1,5 miljoner, pga av att lönekostanderna är så mycket lägre. Dessutom så trodde han att projektet skulle passa väldigt bra för den indonesiska marknaden. (precis rätt målgrupp enligt honom). Min plan var innan jag träffade honom egentligen att spela in filmen i polen, men tror npg faktiskt att det blir ännu bättre att spela in den i Indonesien. (fö mycket mer behagligt att spela in på typ Bali, än i Warszawa). Nästa film – som är en samrproduktion med min sales agent – kommer fö sannolikt spelas in i New Mexico (USA) pga att de har så bra skattelättander. Sedan diskuterar jag även en samrpduktion med ett bolag i Australien för en annan produktion. (även det pga av att Australien har bra skattelättnader) – så som det ser ut just nu så dröjer det innan det blir inspelning i Sverige igen. :(

Har idag på förmiddagen suttit och ritat upp riktlinjerna för hur varje projekt skulle kunnan finansieras, produceras osv. Vilken som är den lämpligaste distributören, vilket bolag som bör ha huvudsakligt produktions och administrationsansvar, vilka de samproducerande bolagen skulle kunna vara och vad dom skulle kunna bidra med osv. Har även skissat upp lite riktlinjer för omskrinvingar av projekten, baserat på den feedback jag fått här. Samt inte minst beslutat vilka projekt som – tillsvidare – får hamna i byrålådan. Lite tråkigt att tex inte hitta någon lösning för de romantiska komedierna. Träffade tex en spansk regissör som jag tror skulle gjort ett utmärkt jobb med dessa, men tyvärr ingen som var intresserad av att finansiera och/eller sälja dem internationellt.

Så nu har jag bara ett sista möte kvar för dagen. Med ett boolag från sydafrika. En timma kvar tills dess. Får se om jag hinner få upp lite bilder här innan det, eller om dom kommer senare ikväll…

Speak Your Mind

*