Cannesbloggen, 19 maj 2011

Ny dag. Efter en natt där kunnat sova utan att behöva ha väckarklockan på, så är jag nu hyfsat utvilad. De hysteriska dagarna är över och jag har nu bara några enstaka möten kvar idag och imorgon. Sedan ska jag åka och hälsa på min föräldrar över helgen och på måndag sätter jag mig nog på något cafe eller dyl här i närheten och skriver lite. Sedan blir det tillbaka hem till sverige på tisdag.

Även om jag missat något möte och 14 möten har av en eller annan anledning blivit inställda, så känns som tiden här nere har varit väldigt givande och att syftet – att bygga upp ett internationellt kontaktnät för kommande projekt – helt och hållet har uppnått. Visst finns det enstaka möten som jag är lite besviken eller missnöjd med, men även andra som jag blivit väldigt glatt överaskad av. Så på det stora hela så har det varit väldigt givande.

Under min tid här nere har jag – i följande ordning – haft möte med: En tysk filmstudio, ett holländskt produktionsbolag, en amerikanskt producent/sales agent, ett danskt distribution- och produktionsbolag, ett Kanadensiskt produktionsbolag, en spansk manager/producers rep, ett VFX bolag från pakistan, en spansk regissör/producent, ett indisk producent, en tysk investerare/sales agent, ett lettiskt produktionsbolag, ett australiensiskt produktionsbolag, ett engelskt produktionsbolag/post-production bolag, en fransk producent/sales agent, en amerikansk finanskonsult, ytterligare en amerikansk sales agent, en engelsk regisssör/producent, ett amerikanskt produktions och investment bolag, ett polskt produktionsbolag, ytterligare en amerikansk finanskonsult, en brittisk investment firma, chefen för hollands filminstitut, ännu en brittisk investment firma, ytterligare en amerikanssk sales agent, min egen sales agent, en tysk producent, ytterligare ett polskt produktionsbolag, ännu en amerikansk producent, en tysk investmentfirma, ett ryskt produktionsbolag, ett brittiskt sales bolag, en finsk skådespelar agentur, en fransk/tysk litterär agent, ännu en amerikansk producent, en kanadensisk sales agent, en italiensk producent – - och så några svenskar då…

Idag skulle jag egentligen haft tre möten, men nu blev ett av dem framflyttat till imorgon. Min plan var annars att åka in tidigt idag och försöka se någon film. Men när jag kollade i schemat vilka filmer som visas, så fanns det inte en enda som tilltalade mig… :( Hela markandssektionen håller ju mer eller mindre på och och packar ihop nu, så bolagen har ju knappt några visningar mot slutet av marknaden. Idag och igårkväll har det där för blivit lite fokus på återhämtning. Försökte få till ett skypesamtal med min fru igår kväll, men uppkopplingen här är så dålig så det fick bli ett långt telefonsamtal istället (via GO-sim, så det är inte så hyssteriskt dyrt).

Idag ska jag annars sätta mig och göra en mer noga analys och genomgång av vilka bolag som är intresserade (och kan vara intressanta för mig) – vilka projekt. Vad nästa steg i utvecklingen kommer bli och hur och när jag ska följa upp alla dessa. Det börjar väl mer eller mindre formas en grov plan i huvudet. Men kan hända att det ändras något när jag väl får ner allt på papper. Det är ju dessutom ofta bra att försöka ha 2-3 olika alternativ på varje projekt, ifall intresset från de olika bolagen skulle svalna av en eller annan anledning.

LITE BILDER…

Sitter på ”Producers Club” och kollar facebook…

Nordisk Film syns överallt…

Träffade Filmcafe-medlemmarna Mirjam och Henrik vid Swedish Filmcomission…

Kändisjägare…

Utiskt från Lerins ner mot international Village…

Gårdagens skörd av visitkort…

Gårdagens skörd av screeners och showreels…

Speak Your Mind

*