Cannesbloggen, 18 oktober 2011

Nu har jag fått exakt tid för intervjun för EAVE kursen (European Producers Workshop). Det blir i centrala Stockholm, på eftermiddagen den 9:e novemeber – så har nu bokat tåg fram och tillbaka över dagen. Lite kluven till att åka upp bara över dagen. Sparar ju visserligen pengar och man hinner inte bli så nervös. Samtidigt hade det varit skönt att komma iväg och kanske passa på att träffa vänner i Stockholm, vilket det ju inte blir tid till nu.

Har nu även klippt klart kortfilmen som jag jobbat med de senaste tre veckorna. Den handlar om hemlöshet och ska ha premiär på hemlösas dag imorgon. Filmen produceras av Adrian B Morina, på produktionsbolaget Rosa Elefant i malmö. Det var ganska tight med tid i slutskedet, precis som jag misstänkte att det skulle bli. En del tekniskt trassel pga av en kombination av oerfarenhet, bristande framförhållning och planering gjorde att allt material inte fanns klar förens tidigt måndag morgon (och egentligen saknade en bild då med). Några sista justeringar i ljudet fick göras natten till måndagen för att få synk på inledningstexterna. Nu är hur som helst allt material skickat och mitt jobb avklarat – och jag har äntligen lyckats sova i kapp lite efter några långa nätter.

Har läst och kommenterat manuset till filmen jag ska producera i USA. Blev lite ytterligare förseningar i den feedback från dramaturgen jag använder – men hoppas nu i alla fall få dem under morgondagen. Har dock skickat alla mina kommentarer till bolaget i USA och sagt att dom får börja nästa re-write baserat på dem och att jag skickar övriga kommentarer så fort jag får dem. Detta den tid som författaren hade för projektet var ganska begränad.

Nu blir det att varva ner några dagar, sedan lägga nästa vecka på att läsa lite och driva manusutvecklingen framåt. Sedan ska jag producera en reklamfilm för ett hotell i Uddevalla i slutet på månaden.

Speak Your Mind

*