Cannesbloggen, 18 oktober 2011

En lista på lite saker som snurrar i huvudet på mig just nu:

 • Att det går ganska trögt med manusutvecklingen. Det har nästan gått 5 månader sedan Cannes och allt vi fått fram är 1 längre treatment på ett av de tre projekten. Hade någon frågat mig i slutet på Maj, hade jag nog föräntat mig att vi minst skulle ha en outline på alla 3 och en first draft på minst ett av dem. Visserligen är detta på ett sätt bra eftersom jag har lite problem med likviditeten (intäkter från SKILLS som släpar efter i rapportering), men det är ju inte bra att projeketen dröjer och kanske inte kommer hinna bli tillräckligt utvecklade till Cannes nästa år.
 • Att jag sjukt gärna skulle vilja besöka American Film Market även i år (som är nu i början av November), men att ekonomin inte tillåter – och det finns heller inget riktigt syfte för det när jag inte har några projekt som är mer utvecklade.
 • Att jag skulle behöva några fler frilansjobb för att få in pengar. (Någon som har några tips? Jag tar gärna klippjobb, VFX-projekt, rådgisning/konsultationsjobb eller jobb som line-producer, produktionsledare eller dyl.)
 • Att jag gärna skulle vilja komma igång med undervisning igen. Saknar både mötet med elever och den där ”aha” känslan när man förklarar saker som man knappt visste att man själv kunder eller förstod. Funderar på att styra upp en veckas intensivkurs i filmproduktion för indiefilmare (någon som är intresserad?)
 • Att jag borde uppgradera min redigering från Adobe CS 5 till CS 5.5, men att det inte känns ekonomiskt försvarbart just nu – när jag inte har några nya projekt som tar kostanden.
 • Om jag ska lägga tid på att skicka in en ansökan till SFI om stöd till obereonde producenter. Fick avslag förra året och känner att inte så värst mycket förändrats sedan dess, som skulle göra att de skulle ändra sig i år. Men samtidigt, skickar jag inte in en ansökan så får jag ju garanterat inga pengar.
 • Vad jag behöver förbereda inför EAVE-intervjun? (om något)
 • Att jag måste testa hur jag minimerar ”rolling shutter”-effekten på min Nikon D90, när jag filmar under lysrörsbelysning.
 • Att jag måste rensa upp på mitt gamla kontor. Har så sjukt mycket grejer där som jag måste göra mig av med. Allt från skrivbord, böcker till gamla datorer. (någon som behöver något? Finns strax norr om Göteborg). Måste även rensa ut lite i mitt kontor här hemma, men det är inte ett lika stort projekt.
 • Att jag måste komma i kapp med bokföring och redovisning och göra en redovisning av SKILLS och de kostander jag haft för filmen som ska produceras i USA.
 • Att jag måste se till att samla in occh sätta samman de sista rekommendationsbreven inför min visumansökan, så jag kommer vidare i den processen.
 • Att jag måste börja förhandla fram ett kontrakt på filmen jag ska producera i USA (dyrt). Vill helst inte lägga pengar på det innan det finns ett färdigt manus som jag verkligen brinner för – men samtidigt vill jag inte hålla på och jobba på ett projekt som jag inte har kontrakt på, där jag vet vad som gäller. Kontraktet behövs dessutom til visumansökan.
 • Att jag borde skriva klart de där halvfärdiga artiiklarna som jag har liggande på datorn.
 • Att jag borde rensa och sortera bland gamla mail – och att jag absolut borde göra en backup på min dator.
 • Att jag borde göra något mer vettigt av den här bloggen och undar lite över vilka som läser den och vad dom kan tänkas vilja läsa om.

Speak Your Mind

*