Cannesbloggen, 17 maj 2011

Den amerikanska killen var tydligen ”bara” producent. Verkade inte riktigt som vi strävade mot samma mål. Hans projekt var mer åt art house drama hållet och kan var nog mest ute efter pengar. Hade någon idé om att han skulle kunna få en massa gratis pengar om han filmade någon vecka i Sverige (var KAN han fått den idéen ifrån… ;) .

Sedan hade jag möte med en polsk producent os Polish Cinema som har hyrt en takvåning mitt mot palatset. Jäkligt fräck våning, även om man typ höll på att dö av att gå upp i för alla trappor med en tung portfölj. Men grym utsikt hade dom iaf. Dock var även det bolaget mer inne på art house – eller dom ville börja göra genre filmer, men kändes inte riktigt som dom hade koll på det. Dom hade fortfarande samma metodik som art house. Dvs de kunde inte göra tummen upp eller ner för ett projekt på koncept stadiet, utan ville ha ett färdigt manus såväl regissör och skådespelare knutna till projektet – innan dom kunde ta ställning till det. Nej, kändes inte riktigt rätt för de projekt jag har.

Nu sist hade jag dock ett mycket bra möte med ett stort amerikanskt/tyskt bolag. Dom producerar egentligen inte film under $40 miljoner, men hade nu även startat en ”lågbudget avdelning” för filmer run $500 tusen. Det var två projekt som föll honom i smaken och som han ville se mer av. Två av dem jag hoppats på… Så kändes som det blev ganska bra till slut ändå… :)

Nu ska jag ha ett möte med någon som jag inte kommer ihåg mer än namn på typ. Minns inte vad de gör eller vilket land dom kommer från – dessutom har jag inte fattat riktigt var vi ska träffas och är osäker på om jag har hennes telefon nummer – så kommer inte bli helt förvånad om det mötet inte blir av.

Efter det sannolikt hem och tack för idag. Om jag inte snart får SMS från en spansk producent jag egentligen skulle träffat igår…

Speak Your Mind

*