Cannesbloggen, 16 december 2011

Det lät kanske lite förmätet, men under intervjun så lyfte han som intervjudade mig (som är chef för hela EAVE) – fram att den typen av film jag gör har dom dels ingen erfarenhet av och att mycket av det jag sagt under intervjun (han tog några exempel kring tex hur jag resonerade kring manusutveckling och marknadsföring) – är sådant dom säger till deltagarna på kursen. Jag vet ju själv flera personer som kommit in på kursen som knappat haft någon erfarenhet av att producera alls. Jag har ju i alla fall producerat 1 långfilm, 3 novellfilmer, diverse kortfilmer, musikvideos och företagsfilmer mm. Helt novis är jag ju inte. Det syntes nog tex i budgeten man skulle skicka med projektet när man sökte. Det man lär sig på EAVE är främst att sy ihop europeiska samproduktioner och maxa upp de mjuka pengarna. Om du som jag redan har investerare och distributörer som gärna distribuerar projektet, under förutsättning att manus håller och man får en bra cast. Då behöver jag en annan typ av hjälp och det var väl den hjälpen som han kanske inte trodde att dom kunde erbjuda.

Anyway, jag kommer kanske söka igen trots allt, man får ju inte tillbaka anmälningsavgiften, men den står ju kvar till nästa år – så nästa år kostar det ju mig inte så mycket att söka.

Sedan: Det är många som gått EAVE. Jag vet bara ett fåtal av dom som idag jobbar aktivt med att producera egna långfilmer. Det gör jag ju redan, så det enda jag egentligen saknar är att få det där ”kvittot” på sin kompetens som en sådan kurs innebär. Dock är väl det enda kvittot som egentligen gäller i längden, om man får sina filmer att bli av eller inte. :)

Speak Your Mind

*