Cannesbloggen, 16 augusti 2011

Har den senaste veckan haft släktbesök från Norge, vilket påverkat jobbtempot lite. Dock har jag hunnit med att förbereda mig lite för kommande frilansuppdrag. Har hämtat hem delar av min utrustning som varit utlånad och skaffat en liten monitor till min Nikon D90. (kamerans skärm är värdelös för att se skärpa på).

Jag har även gjort lite research inför nya projekt. Är inne på en viss, ganska nichad, genre just nu och har konverterat alla filmer jag har i den genren till filer som jag kan ta in i redigeringen – och sitter sedan där och försöker analysera de olika genre-elementen och komma fram till vad som funkar och inte funkar. Vad jag ska använda mig av i mitt projekt och hur man kan göra det på bästa sätt.

Har även kommit igång med träningen ordentligt igen efter några veckors förkylning och uppehållet i Cannes (+en bröllopsresa i tre veckor dessförinnan). Den stora utmaningen – förutom visum ansökan – inför projektet som ska spelas in i New Mexico nästa år, kommer sannolikt vara att se till att vara i fysisk form. Filminspelningar brukar vara ganska fysiskt krävande och risken att tappa kontrollen över inspelningen om man inte är i form är ganska uppenbar. Jag hoppas komma ner 20 kg innan inspelningen (och framförallt förbättra konditionen avsevärt) , får se hur det går…

Appropå visumansökan så fick jag en första avräkning från juristfirman som hjälper mig med ansökningsprocessen. Mindre kul läsning. Dom hade verkligen tagit betalt för allt, tom för när dom svarat mig på e-mail. Av de $2,500 jag betalade in till dom så återstår nu lite drygt $1,000 – och då känns det knappt som vi börjat med ansökan. :(

En annan mindre kul grej som hänt den senaste veckan är att jag fått ligga på säljbolaget för SKILLS för att dom ska skicka säljrapporter. Jag skulle egentligen fått en rapport i slutet av Juli, men den har dröjt och jag har jagat dom för att få ett svar på när den kommmer. Jag började med att maila lite försiktigt, men när jag inte fick ett svar, utan snarare en känsla av att dom undvek mig så fomulerade jag ett lite skarpare mail och bifogade den del av avtalet där det framgår att avtalet kan hävas om dom inte sköter rapporteringen. Då fick jag svar i princip omedelbart, vilket iofs känns bra, men samtidigt lite tråkigt att man nästan måste använda hot för att få det som borde vara självklart. (Anledningen till att det dröjt är enligt dom att många VOD-leverantörer gått över till att redovisa intäkter 60 dagar efter, istället för normala 30 dagar)

Här kommer några bilder, inte lika glammiga som bilderna från Cannes, men alltid något. :)
Ny frukost på menyn, nu mer blir det protein-smoothie fram tills nästa inspelning…


Nya monitorn, Lilliput, moniterad på min Nikon D90. En rejäl skillnad att dra skärpan på en riktig monitor.

Speak Your Mind

*