Cannesbloggen, 15 maj 2011

Ok. Har nu avverkat dagens tre första möten. Först med ett UK baserat bolag som tidigare främst jobbat med reklam osv, men nu vill satsa på spelfilm och startat en fond för det – och letade nu efter projekt att utveckla. Dom har även en stor postproduction avdelning som dom kan använda i produktioner. Mycket trevlig kille som dessutom var svensk medborgare, då hans mamma var svenska. (Han kunde dock ingen svenska). Känns som att det kan vara ett bra bolag att samarbeta med. Blir helt klart en uppföljning på det.

Efter det blev det lite förvirring när jag skulle möta upp den franska producenten. Han var försenad, så jag föreslog att vi skulle mötas närmare där jag skulle ha mitt nöästa möte. Vi missupfattade dock varandra, men efter lite förvirrade telefonsamtal så gick det bra. Vilket var tur, för det visade vara en snubbe med mycket bra kontakter inom den Franska filmbranschen. Han hade bla jobbat för Cannes festiveln i 10 år och sedan producerat film för de de stora bolagen i Frankrike, så som tex Gaummont och Europa Corp. Han gillade verkligen ett av projekten jag hade, så vi ska höras av efter Cannes. :)

Sista mötet kändes dock som en liten besvikelsen. Bolag som skulle jobba med att finansiera film var mer eller mindre bara en konsult som jobbade mot arvode, del start avgift och sedan per timma. Känns ju inte riktigt aktuellt för de projekt jag har i pipen… :( Oh well, ska ändå följa upp efter Cannes, men kändes inte som jag ville lämna över material till dem, så jag skippade det… Allt handlar ju om förtroende, att våga lita på att dem jag lämnar material till inte missbrukar det och här lyckades dom inte sälja in sitt förtroende…

Speak Your Mind

*