Cannesbloggen, 15 december 2011

Idag fick jag besked från EAVE-kursen. Som väntat så kom jag inte in. Är lite kluven till beskedet. Det är naturligtvis aldrig roligt att få ett avslag (man vill hellre tack nej själv i så fall) – samtidgt så förstår jag fullt ut hur dom resonerar. Eftersom de flesta som söker arbetar med projekt som är anpassade för den lokala bio-marknaden eller för festivaler, så var det sannolikt ganska svårt att hitta en grupp som jag skulle passa in i. Dessutom så har jag kanske mycket erfarenhet och baskunskap, jämfört med andra som söker (det här var sådant som sades vid intervjun) – vilket gör det lite svårt för dem att se vad exakt kursen skulle kunna erbjuda mig. Klart att det då är bättre att erbjuda platsen till någon som har mer nytta av den. Det jag däremot blir lite sur över, är att dom inte informerade om detta i förväg – och att man inte får tillbaka anmälningsavgiften på drygt 1400 SEK.

Är nu även nästan klar med årets bokslut och väntar på att få tillbaka pengar på skatten. Visste att jag sannolikt skulle få tillbaka en hel del, men blev ändå lite förvånad över hur mycket det var. Väldigt glada nyheter. Även om jag måste sätta undan en dell för skatter som ska betalas nästa år, så ger det mig ändå möjligheter att på ett helt annat sätt hålla igång utvecklingen av nya projekt – och kanske besöka någon film marknad under våren. Funderar på antingen European Film Market i Berlin (i anslutning till Berlins filmfestoval) eller TV-markanden MipTV (som hålls i Cannes i början på April). Det lutar åt MipTV, dels ligger den bättre i tiden och dels känns det som det är trevligare att besöka Cannes i början på april, än Berline i Februari.

Speak Your Mind

*