Cannesbloggen, 13 maj 2011

Ok. Tysken dök aldrig upp, men hade ett kort möte med det lettiska produktionsbolaget. Berättar mer om det senare. Sitter nu inne på filmfinansierings forumet som snart drar igång. Det är sjukt trångt mellan borden så många välter ner glasen på borden framför. Inklusive personen framför mig, som dock vägrade inse det utan skyllde på mig. Eftersom jag såg vad som hände (vilket inte han gjorde då han hade ryggen mot mitt håll), fick jag verkligen kämpa med att behärska mig för att inte gå lite ”Ari Gold” på honom… Kom sedan på att han sannolikt bara är en gammal gubbe som är så rädd för att göra bort sig att han ljuger för sig själv för att de inte ska bli för jobbit. Oh well, jag kan leva med det… Det roliga är att han nu fått sitt bord vält 2 ggr på samma sätt som han välte mitt…. somliga straffar gud genast… :-)

Ska försöka ”live blogga” härifrån under forum…. nu startar det… :)

Inledningstalet avlsutat. Handlade lite om trenderna och om hur Mid Size filmer inte längre produceras inom studiosystemet.

Nu berättar dom om att makrnaden håller på och vänder att det är löttare att finansiera film nu än för ett par år sedan. Något som beror på att marknaden har gått igenom en rationalisering, samt att nya aktörer etablerat sig. Just nu finns det dock för många säljbolag och troligen kommer många av dessa försvinna under de kommande åren.

Diskussionen om trender fortsätter. Inte mycket nytt. Kina håller på att expandera och mid-size filmer flyttar ut från studiobolagen till indie scenen.

Just nu diskuteras om det är värt att satsa på 3D film. dvs om den ökade kostnaden medför ökade intäkter. Slutsatsen är väl att det beror på projekt.

Just nu en rolig slutsats om 3D: Dom är skeptiska eftersom alla porrbranschen varit först med att använda alla nya tekniska utvecklingar så som Video, DVD och Internet – och porrbranschen använder ännu inte 3D i någon större utsträckning, vilket skulle tala mot 3D… ;)

Nu är det en liten rast innan nästa paneldiskussion, om hur man minskar riskerna i sina filminvesteringar. :)

För den som undrar så dog batteriet i datorn. Är nu tillbaka på hotellet. Återkommer snart med en liten sammanfattning av dagen och lite bilder… :)

Speak Your Mind

*