Cannesbloggen, 11 maj 2011

Tack! Nu sitter jag på ett litet cafe i Cannes, mitt mot huvudbyggnaden. Har äntligen lyckats få nästan en hel natts sömn, även om jag gick upp 04:30 imorse också. Tänkte att jag ville ha gott om tid innan tåget gick, men klockan bara flög iväg så hann bara precis med allt jag skulle göra innan jag var tvungen att sticka till tåget. Började med frukost, sedan gå igenom dagens schema, packa ner allt material som ska presenteras vid de olika mötena, i olika kuvert. (så man inte blandar ihop det). Efter det lite mailkorrespondans osv – sedan en snabb dusch och klädombyte och iväg. Körde på den lite mer lediga stilen idag. Skjorta, shorts och sandaler. Sandera känns väl inte helt 100% här kanske. Men väldigt bekväma när man går så mycket och jag såg dessutom att Peter Albeack-Jensen hade det förra året. Visserligen kan det ju hända att han kommer undan med det just pga att han är Peter Albeack-Jensen (mannen som producerat de flesta av Lars von Triers filmer). Hursomhelst, tåget till Cannes var lika härligt och bekvämt som jag mindes det. Att pendla längs riverans kust in till Cannes, medan solen går upp är verkligen inget som känns omständigt, utan mer bara som ren njutning. (bilder kommer). Fick dessutom tid på tåget att läsa lite mer på de olika pitcharna.

Väl framme hängde jag sedan på låset till ackrediteringskontoret, som öppnade 08:00. (Jag var där ca 07.30.). Nu har jag som sagt slagit mig ner på ett cafe och fått mig en god kopp latte och lite vatten. Ska sitta här kanske ta något litet att äta (var ju drygt 4 timmar sedan jag åt nu, i och med att jag gick upp så tidigt – och kommer inte kunna äta förens typ kl 14:00 sedan). Först ska jag dock kolla mailen.

Nästa ettapp blir tre möten på brittiska pavilliongen 11:00, Media pavilliongen 12:00 respektive Cafe Roma (13:00). Hoppas kunna komma med en update efter det.

Speak Your Mind

*