Cannesbloggen, 11 maj 2011

Ok. Liten uopdate igen nu då. Fick ett meddelande tidigare idag om att mötet med det Lettiska produktionsbolaget jag skulle haft kl 13:00 blev inställt, eller framflyttat om vi lyckas planera om en ny tid. Så ska försöka boka om det till senare.

Mitt möte kl 15:00 gick heller inte riktigt som planerat. Satt på avtalad plats, på avtalad tid och väntade, men ingen dök upp. SMS:ade och ringde till det nummer jag hade, men inget svar. Konstigt nog såg jag dessutom nu när jag kom åt ström och mail igen, att jag fått en bekräftelse på mötet i morse. Med nytt telefonnummer. Jag hade ju tyvärr inte det när jag satt där, så nu maialde jag dem och frågade om vi kan boka om det mötet också.

Detta är dock egentligen inget komnstigt eller förvånande, utan jag förväntade mig snarast att ca hälften av alla möten skulle falla bort. Det kommer dels säkert komma till några nya och sedan får man ju räkna med att man prioriteras ner, när man är här för att pitcha in nya projekt snarare än att köpa eller investera i deras befintliga.

Sitter just nu i business centret i huvudbygganden. Dyrt ställe. Kostar tio Euro i halvtimmen att sitta här. Men måste ju komma åt min mail och få laddat datorn, så har inte så mycket val.

Annars har jag varit runt och rekat lite, så jag har ganska bra koll på platserna som mina möten är. Känns som det nog kommer funka med schemat som det är.

Har även fått upp lite bilder nu så….

Här rullas den röda mattan ut…. Om jag är rätt informerad, så kommer Woody Allen gå här ikväll inför premiären av hans film Midnight in Paris, som är öppningsfilm i Cannes i år.

Vilmet utanför festivalpalatset…

Utsikt från Brittiska pavilliongen…

The Weinsten Company verkar ha hyrt ett pent house… :)

Liten text i Screen Daily om Johannes Nyholms kortfilm Las Palmas…

Det ryktas om att Antonio Banders Solo kommer bli den film som det snackas mest här om under festivalen…. (eller så har han bara en bra PR-firma…)

Tävlingsfilmerna…. riktigt besviken att jag inte kommer kunna se Nicolas Refn’s (Pusher) amerikanska film DRIVE…

Filmvisning på stranden för dem som vill…

Här säljer dom Ruben Östlunds film PLAY som tävlar i någon sidosektion här (minns inte riktigt vilken just nu)…

Ser ni två huvuden uppe vid det vita tältet? En av dem är någon kändis tror jag… Folkmassan ropade Robert någonting? Kan det vara De Niro?

Såg fram mot ett möte som jag skulle ha på en riktigt lyxjakt utanför festivalpalatset…. trodde jag… när jag rekade platsen för att hitta dit… såg jag att det INTE var en av dem som låg direkt utanför festivalpalatset, utan lite längre bort – på en båt som mer såg ut som Älvsnabben…. Bra, nu är jag inte lika nervös för det mötet längre..

Här ska jag fira Norges nationaldag med ett möte kl 14:00…

Det legendariska hotellet Majestic… Här kommer en hel del av mina möten vara… på fredag kommer jag faktiskt mer eller mindre spendera hela dagen här… förmiddagen ska jag ha möten på terssen…. sedan från 12-19 är det ett seminarium om film finansiering…

Grand Hotel…. det var här jag satt och väntade och ingen dök upp… ska dock ha fler möten här… så hoppas det går bättre då…

Vår sälj agent Epic hade en annonsplats för sina filmer på första sidan i dagens Screen Daily. Tyvärr var inte vår film med denna gången (men det var den under American Film Market). Filmen 11-11-11 kommer fö till Sverige, då Scanbox har köpt rättigheterna.

Ytterligare en annons i dagens Screen Daily från Epic…

Göteborgs filmfestival marknadsför sig på marknaden…

Här har de olika länderna och filmfonder sina Pavillionger… SFI har dock av någon outgrundlig anledning valt att ha en egen terass långt bort från alla dessa… (fråga mig inte varför)…

Cafeterian i huvubyggnaden… det var här jag satt och bloggade när batteriet började ta slut…

Speak Your Mind

*