Cannesbloggen, 1 september 2011

Den senaste veckan har jag bla fortsatt arbetet med visumansökan och har nu bla fått in 6 rekommendationsbrev/konsultationsbrev. Väntar på några fler, som jag hoppas få den kommande veckan. Det var över 10 år sedan jag bad någon skriva ett rekommendationsbrev, jag har helt enkelt inte behövt något på ett tag. Man blir lite rörd över hur folk vill ställa upp, även sådana man kanske inte haft så nära kontakt med eller inte jobbat med på ett tag. Man vet ju heller inte riktigt vad folk ska skriva och det blir aldrig riktigt som man förväntat sig. Vissa som man tror kanske ska vara mer sparsamma med sin rekommendationer är inte det och andra man trodde skulle ösa på är mer återhållsamma. Ingen har dock avböjt från att rekommendera mig ännu, så jag hoppas att jag haft hyfasd koll och i alla fall frågat rätt personer. Jag har försökt att blanda lite från olika yrkesfunktioner. En rolig anekdot är att när jag tackade för ett av breven fick jag svaret att han som krev det baserat det på ett brev som Mel Gibson skrev för Angus MacFadyen, inför Braveheart. Han hade bara modifierat och ändrat så att det skulle passa för mig. Men strukturen var densamma. Han skickade även originalet senare och likheterna var faktiskt slående. Hoppas bara det inte är ett sådant där brev som cirkulerat allt för mycket och som alla kopierar, så de känner igen det… :-)

Den senaste veckan har jag även trappat upp träningen för att försöka komma ner de där nödvändiga kilona. I morse var på gymmet mellan 8-12 och körde både cirkelträning, box, ”skidmaskin”, crosstrainer, motionscykel och rodd. Jag kombinerar träningen med att lyssna på John Trubys och Robert McKees ljudböcker om manus. Gillar att fräscha upp minnet när man hållet på med manusutveckling. Brukar alltid få en eller ett par idéer när man lyssnar igenom detta på nytt – och det är perfekt att göra det i kombination med träning, då dessa böcker kan bli lite tråkiga annars – så ligger man hemma på soffan och lyssnar är risken ganska stor att man somnar. :-)

En annan mindre rolig sak jag fått trixa med är finansiering och framförallt likviditeten av de nya projekt som ska utvecklas. Jag har lyckats flytta över en del av de intäkter som kommit in till SKILLS – och som egentligen skulle betalas tillbaka till investerarna – till utveckling av nya projekt. Just nu håller jag även på och lobbar för lite mer investeringar, samt försöker få en del av kostnaderna flyttade framåt i tiden (detta eftersom kostnader har en tendens att dyka upp före intäkter). Jag hoppas dock att jag har hittat en lösning nu och siktar på att utveckla 3-4 nya projekt som ska finnas färdiga att presentera på Cannes nästa år.

I morse fick jag annars ett panik-mail från säljkoordinatorn på företaget som säljer SKILLS, som saknade ett sk music & effects spår för 5.1 mixen. Var tvungen att leta runt lite och ringa några samtal bla ljudläggaren och webbhotellet för att få upp det på den FTP vi lägger allt material på. Men nu ska det vara där och jag håller tummarna för att det fungerar som det är tänkt.

Speak Your Mind

*