Cannesbloggen, 1 juni 2011

Den här veckan har jag suttit och analyserat lite filmer som ligger nära en av de som jag ska utveckla och även skickat ut lite uppföljningsbrev till de jag träffade nere i Cannes. En del svar har även trillat in, det mesta handlar nu om att snabbt se till att få fram färdiga manus och gärna paketerade projekt. Dvs projekt som även har finansiering, regissör, skådespelare, producent, produktionsplan osv på plats.

btw, för den som undrar vad en producent egentligen gör på dagarna – så rekommenderar jag den här artikeln.

Mitt arbete skiljer sig dock något i de projekt jag arbetar med just nu. Dels pga av budget då det inte finns utrymme för mer än en person som har produktionsansvar. Dvs jag kan inte delegera ut uppgifter som normalt skulle utföras av tex line producer, produktionsledare osv på någon annan. Dessutom så är jag även involverad som författare på flera av de projekt jag utvecklar och i fallet SKILLS så klippte jaag dessutom filmen tillsammans med regissören Johannes Pinter och gjorde dessutom en hel del av VFX arbetet (främst compositing).

Line-producer
Production Manager (produktionsledare)

Speak Your Mind

*